100 dagar kvar!

Idag är det exakt etthundra dagar kvar tills du är beräknad att födas.
Om exakt etthundra dagar så kommer vi kunna hålla dig i våra famnar och bara titta på dig dagarna i ända.

Både jag och pappa längtar så efter dig, vårt lilla monster, vår lilla valp.

Jag tror att du också vet att idag är en speciell dag för så som du har levt om inuti magen idag, som för att påminna mamma om att du är där, och att du snart kommer..
Men jag vet.. och pappa också.

Vi vet att du alldeles snart är här hos oss, och vi längtar så efter dig.
Men än så länge så tycker vi att det har gått alldeles för fort, så du får stanna där ett tag till..
Riktigt än vill vi inte ha ut dig..


Men om etthundra dagar.. då är du välkommen.
Så fruktansvärt välkommen.

Vår älskade lilla guldklimp.
Vi längtar efter dig!

Vecka 26 (25+5)

Beräknat förlossningsdatum: 2009-11-07
Du är i månad: 6
Du är i vecka: 26 (25+5)
Antal dagar kvar till förlossning: 100

Vecka 26

Barnet:

Ca 30 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Den långa elastiska navelsträngen kan vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas ändå inte. I navelsträngen finns det 3 blodkärl. Det ena transporterar blod till barnet. De två andra för bort slaggprodukter från barnet.

Om du är ledsen, har lite för bråttom eller stressar märker ditt barn det eftersom barnet reagerar på de stresshormoner som din kropp producerar. Blir du skrämd av något kommer barnet att reagera på adrenalinet som förs ut i ditt blod. Alla dessa ämnen når barnet via blodcirkulationen runt moderkakan. Men det reagerar också på din glädje, när du trivs och mår bra. Endorfiner och andra "måbra-substanser" når på samma sätt fram till barnet.

Mamman:

Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Då var det klart!!

..våran älskade vagn är beställd!