Betald ledighet

Idag vaknade jag (som vanligt) sjukt tidigt.. fastän jag inte hade klockan ställd.
Några minuter senare ringer telefonen och det är chefen som ringer och meddelar att hon troligen inte kommer att ha något jobb idag, men om något dök upp så skulle hon höra av sig före klockan 11.
Nu är klockan 11.28 och hon har fortfarande inte ringt - vilket innebär att jag just nu (eller egentligen sedan kl 7 imorse) tjänar pengar medan jag sitter här i soffan, slötittar på tv och surfar runt på nätet.
Underbart!

Det här med att vara anställd av ett bemanningsföretag var inte helt fel ändå.. =)
Men efter idag är det slut.. from imorgon är jag arbetslös. Så jag ska ta mig ner på stan imorgon och skriva in mig på arbetsförmedlingen och be om hjälp så att jag kan få alfa-kassa. Måste ju få in lite pengar om jag nu inte får tag på ett jobb. Fick svar idag angående ett jobb jag sökte för någon vecka sen, och det fick jag inte.. trist, hade verkligen hoppats på det jobbet.
Fredrik har pratat med våran granne angående ett jobb där hon jobbar och förhoppningsvis tycker dom att jag är värd ett jobb. Det känns ju som att det börjar bli ganska stressigt att få tag på ett.. ju längre tid det tar desto mer kommer ju magen att synas och det kommer bli svårare och svårare att få ett jobb..

Förutom allt trassel med pengar och jobb så är livet ganska bra just nu..
Igår mådde jag så fruktansvärt illa.. ville bara kräkas hela dagen, var inte alls sugen på någon mat och hade kramp i sidan av magen..
Idag däremot, skulle man knappt kunna tro att jag är gravid.. mår inte illa, är knappt hungrig eller trött.
Har lite ont i huvudet däremot, men det tror jag har att göra med att jag inte ätit någon frukost ännu..
Borde kanske ta tag i det?

Anyway.. som sagt så är jag ju ledig en hel del framöver som det verkar - så om någon känner för att umgås med mig, så är det bara att säga till.. =)

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt latande..
Imorgon ska jag ta tag i mitt arbetslösa liv.. men idag - ska jag bara njuta!

C ya!

Vecka 9 (8+3)

Beräknat förlossningsdatum: 2009-11-05
Du är i vecka: 9 (8+3)
Du är i månad: 2
Antal dagar kvar till förlossning: 221

Vecka 9

Barnet:

2-3 cm långt. Stor som en rosenknopp! Barnets hud är mindre genomskinlig. Det går att se näsborrarnas hål och nervsystemet mognar allt mer. Flest nervceller bildas på den plats där hjärnan utvecklas, cirka 100 000 per minut. Barnets inre könsorgan börjar utvecklas.

Mamman:

Din blodvolym ökar. Du blöder kanske lite mer från tandköttet när du borstar tänderna och du får lättare näsblod. Det beror på att genomblödningen ökar i alla slemhinnor. Kanske har du mindre lust till sex? Det är inte ovanligt men det är bra att veta att sex inte skadar graviditeten. En del kvinnor kan i stället uppleva en ökad lust när de är gravida. Det här brukar vara en omvälvande tid för både den blivande mamman och pappan. Att du som kvinna kan uppleva att du svänger mer i humöret än du annars brukar göra är vanligt. Det är för de flesta både starka känslor och ett virrvarr av tankar som avlöser varandra och behöver bearbetas. Det kan vara en påfrestande period innan allt faller på plats igen. Det är naturligtvis också påfrestande att må illa och vara gräsligt trött hela dagarna. Håll ut! För de allra flesta brukar det släppa när du kommer till vecka 12.
Moderkakan växer i takt med barnet. Att den fungerar utan problem är helt avgörande för barnets fortsatta utveckling och tillväxt. Den fungerar både som närings- och syretransportör. I navelsträngen löper 3 blodkärl; 2 vener och en artär. Moderkakan reglerar hormonnivåerna så att en konstant hög nivå av progesteron finns i cirkulationen. Det gör att livmoderväggens muskulatur förblir avspänd och mjuk. Mot slutet av graviditeten, i tid för förlossningen, sjunker progesteronmängden i blodet och det för med sig att livmodermusklerna kan dra ihop sig. Kvinnan får sammandragningar.

Vecka 8 (7+1)

Känner att mina inlägg bli färre o färre och tråkigare o tråkigare.. Men nu händer det liksom ingenting.. =( Magen känns knappt längre, får för mig (framför allt på kvällarna/nätterna) att den har börjat växa ordentligt, men det vet jag ju att det bara är svullna tarmar och livmodern som växer lite (typ) Men förutom det är det mesta som vanligt..
Mår fortfarande inte illa (om inte till och från var tredje dag räknas), börjar bli mindre trött, inte lika hungrig..
Jag kanske inte är gravid länge? Nej, men... det händer som sagt inte så mycket spännande nu..
Men inom ett par, tre veckor så kommer det hända massor - nyheten ska berättas och läkarbesök ska gås på.. Då blir det spännande.. Tills dess kommer jag skriva när det händer något specifikt och självklart minst en gång i veckan (då vi går in i nya veckor hela tiden.. hehe)
Igår gick vi in i vecka 8 (7+1 idag)
 

Beräknat förlossningsdatum: 2009-11-05
Du är i vecka: 8 (7+1)
Du är i månad: 2
Antal dagar kvar till förlossning: 230

Vecka 8


Barnet:

Ca.15 mm. Vikten är cirka 2 gram. Det blivande barnet liknar allt mer en liten människa i miniatyr. Huvudet är i proportion fortfarande stort i förhållande till överkroppen och mycket större än underkroppen. Kroppen rätar upp sig allt mer och början på det som skall bli armar, ben och fötter syns tydligt. Det är full aktivitet i livmodern. Barnet rör sig hela tiden och sover bara korta stunder åt gången. Rörelseimpulserna från hjärnan når nu ända ut i armar och ben. Dessa signaler skickas via nervsystemet ut till musklerna och ger dem instruktioner om hur de skall bete sig. Omvänt går det också information tillbaka från kroppens mer perifera delar. Att barnet nu kan röra sig är betydelsefullt inför den vidare utvecklingen av muskler och leder. Sinnesorganen anläggs. Moderkakan är självförsörjande på hormoner och anlag finns nu till de viktigaste inre organen. Hjärtat slår regelbundet.

Mamman:

Kanske känner du sug efter att äta vissa speciella saker? En del kvinnor upplever att det som brukar smaka gott inte längre gör det. Vissa tidigare angenäma dofter kanske du plötsligt inte står ut med längre. Det är inte så konstigt om du känner av små stick och en förnimmelse av något som liknar svag mensvärk längst ner i magen. Den växande livmodern är nu stor som en apelsin och tänjer på de band den är förankrad i. Det vore konstigare att inte känna någonting alls när livmodern blir större och tar allt mer utrymme i anspråk. En liten blödning under graviditetens första tredjedel behöver inte betyda att du är på väg att få missfall. Det är relativt vanligt. Är du osäker eller har tilltagande smärtor i samband med att blödningen håller i sig eller ökar bör du däremot ta kontakt med sjukvården.