Valborg som föräldrar

Kanongod mat, fantastiskt sällskap och lättdrucket vin. Kvällen är fullgjord, och än är den inte slut!

Tvåbarnsföräldrar

dsc01421 (MMS)

Sophie och Stoffe agerar tvåbarnsföräldrar. Mot stadsparken.

Valborg

Tänk så fort livet kan förändras egentligen?

För två år sedan på valborg så firade vi ordentligt. Gick ner tidigt på stan, hittade en plats i parken och drack mänger med öl och cider. Träffade massor med trevliga människor och jag brände sönder axlarna.
Förra året var jag spiknykter medan sällskapet var desto fullare. Vi hade precis offentliggjort att vi väntade Neija och humöret var på topp. Vi gjorde egentligen samma sak som tidigare år med skillnaden att jag var nykter.

I år?
Har ännu inte kommit ner på stan och det är ingen större sorg.
Jag har packat skötväskan med mat och extra kläder, kräklappar och annat nödvändigt.
Ingen alkohol i syne.. Planen är väl att ta en promenad och se på folket - om vi kommer fram med vagnarna.
Försöka hitta en plats på någon restaurang och äta lite lunch, kanske ta ett glas vin.

Och vet ni? Lika glad är jag för det.
För istället för fylla och nerspillda kläder, kisspauser i buskar och illamående så har jag världens goaste dotter som får mig att skratta X antal gånger om dagen. Kärleken till henne gör att allt det där andra liksom inte behövs.
Längtan efter att få sitta i en park med fulla människor är som bortblåst och såhär när jag tänker efter förstår jag knappt längre vittsen med det hela. Nej, att skaffa barn och att ha henne med mig en dag som denna är så mycket mysigare än att hinka i sig litervis med alkohol för att bara må dåligt dagen efter.

Ikväll blir det grillning ute i Björklinge tillsammans med Sophie, Stoffe och Nowalie. Kommer väl säkert bli några glas vin och en himla massa skratt och struntprat. Fredrik har tagit på sig rollen som "ansvarig" för Neija ifall att jag känner mig sugen på mycket vin.. Men det viktigaste är att få familjemys tillsammans med våra bästa vänner. Alkoholen är inte längre ett måste på valborgsmässoafton.


Hur firar ni valborg?