Sant ju..

Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, Pinocchio var en lögnare, Robin Hood var en tjuv, Tarzan gick utan kläder å lekte med sin "apa", Snövit levde ihop med 7 män (den slampan), Pippi jagades av soc och Emil söp sig full i unga år.

Det här växte jag upp med, så klaga inte på hur jag blivit!

Heimlich manöver

Jag satt vid datorn och pysslade lite med mitt plugg och andra viktiga saker, Neija kröp runt på golvet och lekte med sina klossar och allt möjligt. Plötsligt börjar hon hosta och slutar andas och får kväljningar.
Fan! Ungen har satt i halsen!

Jag flyger upp från datorn, fram till henne, dunkar henne i ryggen lite lätt och slänger sen henne över benet och fortsätter dunka (har läst att det är så man gör Heimlich manövern på barn) och hon hostar och spyr och tillslut kommer en liten paprikabit/tomatbit (antagligen från middagen) rätt ut på golvet och hon lugnar ner sig och börjar andas normalt igen..

Fy, så läskigt.
Jag såg framför mig hur hon blev alldeles blå och att vi var tvungna att ringa ambulansen och åka in.
Men som tur var gick det bra..Bra att kunna Heimlich manövern!

Kattbus

Neija verkar ha lite beslutsångest när det gäller hennes vakna-tid. Igår vaknade hon strax före 8 och idag var klockan nästan 9.30 när hon slog upp sina blå. Skönt tycker jag, ju senare - desto bättre. Så länge vi inte har planer och tider att passa tidigt på morgnarna finns det ju ingen anledning att kliva upp okristligt tidigt. När det börjar bli dags för dagis osv får vi börja vänja henne i tid innan - och även lägga henne tidigare på kvällarna.

För det är nog där det ligger. I när hon somnar. I söndags somnade hon strax innan 20 och igår kväll la vi henne strax innan 21.

Dagen har iallafall börjat som vanligt. Neija har ätit upp sin gröt och busat en stund på golvet.
Katterna har tydligen också roat sig inatt så jag har mängder av kläder och prylar att städa undan nu när Neija somnat för sin frukostnap.

Våran kattflicka, Lexzi, bär nämligen grejer - en strumpa, en tröja, ja vad som helst egentligen. Så bär hon runt det i lägenheten och ibland kan man hitta en hel outfit under köksbordet. Galet. Hon tror väl att hon har ungar någonstans..