Blogglistan

1 - Hur länge har du bloggat? Jag har bloggat på allvar (mer än tre inlägg i månaden) sedan februari 2009 då jag blev gravid med Neija.

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Tyckte det var lite löjligt att skriva "dagbok" på nätet där alla kunde se. En dagbok ska ju vara lite hemlig. Men så hamnade man där själv!

3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Egoinas Värld. Så jäkla rolig, humoristisk och lättläst. Jag kunde sitta flera timmar och läsa hennes inlägg. En gång läste jag faktiskt igenom hela arkivet - från början till slut.

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag njuter. Eftersom de handlar om min graviditet - mitt första barn, min stora kärlek - så är det bara lycka jag känner när jag läser de. Och längtan efter nästa barn.

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ett tiotal. Har några stycken som jag klickar mig in på flera gånger om dagen, för att se om de uppdaterat och det är sällan de gör mig besviken.

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
De flesta bloggar jag läser är mammabloggar. Fastnade för en hel del när jag själv var gravid och de också - och nu när vi alla fått våra små så är det svårt att slita sig. Sen blir det en hel del humorbloggar också.

7- Nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Återigen Egoina. Hon verkar vara en skön typ. Jag önskar att jag hade hennes humor

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Sophie. Vi är soulmates - men ändå lite olika. Älskar henne.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De flesta verkar tycka att det är kul. Många som läser och kommenterar det jag skriver. Min mamma är nog den som peppar mest.

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag skriver ju egentligen bara om mitt liv. Och det är svårt att fejka. Har inte hört något annat iallafall.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag kanske är lite för öppen ibland. Om mitt och Fredriks förhållande tillexempel, om vi är osams och så. Men å andra sidan så är det ju mitt liv. Jag använder ju bloggen som ventilation. Skriver av mig när jag behöver och vill. Och jag vill ju kunna vara helt öppen. Jag har tackochlov sluppit ganska många gliringar och elakheter än och det kanske är därför jag fortfarande vågar vara så öppen som jag är. Men lite hemligheter måste man få ha.. allt skrivs ju inte ut.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Skulle aldrig blogga om detaljer i mitt och Fredriks förhållande, min familj och mina vänners problem eller hemligheter. Sådant som jag känner mig olustig att berätta om skriver jag heller inte om.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
För att få bekräftelse? Inte alls. Däremot tycker jag att det är kul att folk läser och vill ju gärna att de ska fortsätta läsa. Men jag bloggar först och främst för min egen skull och känner inte längre (gjorde det ett tag) att jag måste blogga när jag inte vill. Inläggen blir så mycket bättre när man bloggar från hjärtat.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Haha.. lära känna är nog fel, men man kan nog få en bra uppfattning om folk. Jag tycker mig känna många av de bloggare jag läser om. Men egentligen vet jag ingenting.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja. Men inte via bloggen. Eller det skulle vara Sophie då. "Raggade" ju upp henne via hennes blogg. :)

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Absolut. Om man tappar verklighetsuppfattningen. Tillexempel dessa som har ett alias i bloggen. Som liksom låtsas vara någon annan via bloggen och någon annan IRL. Behöver jag säga vem jag tänker på?

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar.
 Ja, det är klart. När man får en negativ/elak kommentar av någon när man skriver som jag gör, om mitt privata liv, då tar man ju det personligt. Tror att det är svårt att komma ifrån den känslan. Om man skriver om något annat - mode eller liknande så är det ju inte din personlighet folk gnäller på.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Egentligen inte. Jag står ju för allt jag skriver och tycker. Men ibland kan man ju skriva lite smidigare kanske - så att inte alla fattar exakt vem eller vad man menar.

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Har inte märkt så mycket nackdelar. Jag tycker det är roligt. Och jag hoppas att Neija ska gilla det när hon blir äldre också.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Oj.. ja, det vet man ju inte. Men jag kommer ju garanterat blogga om nästa graviditet och troligtvis om skolan, och om bröllopet osv.. Så jag kommer nog finnas kvar om två år. :D

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. Sophie, Spiderchick, Sara, Hanna, Evelina

Kommentera inlägget här :