Förändringar

Det händer mycket just nu.
Allt på en gång.

Vi har påbörjat renoveringen i nya lägenheten och börjat packa lite smått hemma. Borde ta tag i det ordentligt, så vi slipper stå där under flytthelgen och slänga ner all skit i nån kartong och tänka "vi tar det sen". För det där "sen" kommer aldrig - det vet jag alltför väl.

- - - - -
Detta skrev jag för ungefär en vecka sedan men glömde visst bort att både fortsätta och publicera
- - - - -

Som läget ser ut idag så har vi kommit väldigt långt i renoveringen. Vi har rivit ut allt som ska rivas ut (golv, kök och lite väggar) och nu börjar det bli dags att börja med grundjobbet.

Det som tar längst tid och är tråkigast (eftersom det känns som att inget händer). Spackling av väggar och tak samt slipning av alla dessa väggar.

Men för att få ett bra resultat måste man göra en grundligt förarbete och snart får vi börja måla!

På fredag kommer det nya köket och förhoppniningsvis har vi kommit så långt att vi kan sätta upp det direkt i helgen.

Målet är att ha målat alla väggar och lagt golv i köket till helgen.

Wish us luck!


(och här var det tänkt att det skulle finnas två före bilder, men eftersom appen vägrar samarbeta så får ni fantisera er till hur det kan se ut.
Lovar att ni ska få se vilse snart)

Ny vecka - nya tag

Vi har haft en riktigt bra helg i Bjursås.
Neija skötte sig exemplariskt (mestadels iallafall) och vi har alla fått massor med frisk luft och några åk i skidbackarna även denna vinter.

Även Neija åkte skidor. För första gången i sitt liv och hon var superduktig! Ramlade bara typ 3-4 gånger och direkt upp igen. Fantastiskt att se henne skina som en sol där i backen!

När vi kom hem igår eftermiddag åkte vi till nya lägenheten och ställde in de första sakerna (brädor, pulkor, pjäxor osv) i förrådet. Fredrik passade även på att sätta tänderna (och hammaren) i köket och bröstpanelen där inne.

Efter det åkte vi till närakuten med trollungen. Hon har, den senaste veckan, haft en hemskt utslag på snippan som bara blivit värre för varje dag. Vi har smörjt, luftat, baddat, tvättat, ja - vi har testat allt. Fick svaret att det var svamp. Så nu har vi fått en receptbelagd salva som ska smörjas in varje dag, minst två gånger om dagen.
Hoppas hon slipper det snart. Tur att hon inte verkar lida av det iallafall. Varken utslaget eller salvan.

Idag är det måndag och nu är i tillbaka i vardagen. Fredrik jobbar, Neija är på dagis och jag laddar inför jobb imorgon.

Ska åka till Björklinge om nån timme eller så och hälsa på Sophie och Melwin. ÄNTLIGEN!!

(Satt ju på förlossningen och väntade på honom till en och en halv timme innan han föddes - och idag blir första gången jag träffar honom. Han blir en månad gammal nästa vecka!) SKANDAL!
Men bättre sent än aldrig! :)

Nu börjar det!

Om tre timmar ska vi ner på stan för att få nycklar till nya lägenheten, samt bli några tusenlappar fattigare. Tänk att det gick så fort ändå?

För bara några månader sedan fick jag nästan "tvinga" Fredrik att gå på visningar. Men efter första visningen så fick vi båda blodad tand. Det blev fler och fler visningar men ingen bostad kändes riktigt rätt.

Men så hittade vi en som var perfekt för oss. Med privat trapphus upp till lägenheten och klockrent planerad. Fräsch och fin. Vi fick lånelöfte bara några dagar senare och gav oss direkt in i budgivningen. Tyvärr så räckte inte vårt löfte så långt och vi förlorade budgivningen på målsnöret.

Vi gav upp lite och tänkte att vi får väl vänta några månader, kanske ett halvår tills vi sparat ihop lite mer pengar.

Så en dag, bara någon vecka senare, hittade vi en lägenhet på hemnet. Jag jobbade vid båda visningstillfällena så jag tvingade återigen iväg Fredrik på den sista visningen. Själv. Han kom hem och var sprudlande glad. "Den är perfekt! Den här tar vi!".

Ny budgivning. Som vi efter lite problematik tillslut vann. Kontraktskrivning dagen efter avslutad budgivning och sen var det klart! Ett snabbt möte på banken för att färdigställa lån och diverse annat och sedan har vi väntat på den här dagen.

Och nu är den äntligen här!

Idag får vi tillträde. Idag blir den vår på riktigt. I helgen åker vi bort och from måndag börjar det stora projektet med att renovera i nya lägenheten samtidigt som vi packar ihop gamla lägenheten. Och allt på en månad!

Näst-nästa helg kommer vårt nya kök och två veckor senare flyttar vi in.

Det ska bli så skönt att få något att fokusera på. Något att lägga all energi i. Att sätta tänderna i!

Ska ta massor med före och efter bilder så att ni får se.

Spännande!!!