Fredag

I tisdags tyckte jag att veckan gick så fruktansvärt långsamt.. att den aldrig skulle ta slut.
Men så, plötsligt, blev det fredag och jag har inte alls hunnit med så mycket som jag hade velat.
Men så kan det vara..
 
Idag ska jag först till skolan för en mattelektion, får se hur mycket jag fattar av den idag. Igår var jag inte helt med - mest kanske för att jag var för trött och, för att vara ärlig, ointresserad. Men det vi höll på med är egentligen inte särkilt svårt, så jag ska nog fatta det när jag läser det på egen hand.
 
Efter skolan ska jag kila förbi biografen och hämta ut biljetter till kvällens datenight med bästisen. Vi får äntligen lite qualitytime tillsammans - var alldeles för länge sedan sist. Kommer bli en toppenkväll. Vad annat kan det bli med Breaking Dawn del 2 (för andra gången - för oss båda) och bästa sällskapet? Efter bion tror jag att vi ska leta upp nåt ställe att sätta oss på en stund och kanske ta en drink eller två... prata ännu mer skit.
 
Imorgon ska jag starta dagen tidigt, plocka undan lite här hemma och sedan åka och handla. Sen åker Fredrik och Neija på barnkalas och jag ska invänta tjejerna för tjejmiddag. En tjejmiddag som blev lite (väldigt mycket) mindre än vanligt. Vi blir tre stycken (förhoppningsvis kanske fyra) istället för nio. Men det kommer bli en härlig kväll ändå.
Några glas vin, lite tacos och ännu mer skitsnack
 
På söndag ska Fredrik jobba, så då är det jag och Neija som ska mysa tillsammans hela dagen. Awsome!
 
Nästa vecka är det fullt fokus på pluggandet igen. Just nu känns tentan VÄLDIGT avlägsen, men jag vet att det bara säger svish så är vi där.
 
 
Jag har världens finaste dotter!
 

Väggdekor

Nu har vi snart bott i nya lägenheten i ett år.
Först ska vi fira vår första jul här (som visserligen inte firas här hemma, utan i Täby hos min syster, men ändå), och vårt första nyår. Återstår att se var exakt det firas.
 
Men vi har börjat komma tillrätta, saker har hittat sin plats och vi har ändrat möbleringen några gånger redan. Framför allt i Neijas rum har det hänt mycket sedan vi först flyttade hit, och mer kommer ske framöver.
 
Något som vi inte fått till ännu är alla våra tavlor. Det tar sådan tid att hitta rätt plats för dom, och när man nyss renoverat och spacklat igen alla dessa tusentals hål i väggarna så är man inte direkt sugen på att göra ett spontant hål och sätta upp något som man sedan ändå flyttar någon vecka senare. Nej tack. Då väntar jag hellre ett år eller så innan jag sätter upp något på väggen.
 
Något jag däremot har varit sugen på att fixa, sedan vi flyttade hit, är några väggtexter/väggord. Fördelen med dessa är ju att de inte lämnar några spår efter sig på väggen, om man skulle få för sig att ta ner ordet igen. Vi hade ju några satt uppe i gamla lägenheten. Bla vårt stora VÄLKOMMEN i hallen och NEIJA på hennes dörr. Något liknande skulle jag vara sugen på igen - plus ett stort in till vårt sovrum.
 
Satt och kikade lite inne på vinylahem.se och de har ju både bra priser och fina ord att välja mellan. Dessutom kan man skiva sitt eget väggord, och designa det som man vill - utan att priset stiger alltför mycket.
 
 
 
 
Några av dessa, från vinylahems hemsida,  är riktigt fina, plus det sista citatet från Google, som jag tycker passar så himla bra.
För det är ju precis så det är.
 
 
~~~~ ♥♥♥ ~~~~
 
Just nu får ni, mina fina läsare, 10% rabatt på hela sortimentet hos vinylahem.se när ni uppger koden 10PRO2EO.
 
Rabattkoden gäller tillochmed 31/12, så passa på!

Sjukling?

Svenska tentan skriven, kändes ok när jag skrev, kunde mer än jag trodde, men man blir alltid så osäker på om det man skrivit räcker för att skrapa ihop till poängen som krävs. Men nu är det bara att lägga den bakom sig så länge och hoppas på det bästa. Blir det omtenta så blir det nog inte förrän efter jul/nyår så tillsvidare får jag fokusera på nästa kurs.

Nästa kurs, som börjar imorgon, är matte. Mitt värsta ämne. Ska bli intressant om det går bättre nu, när det handlar om grundskolematte (illa vore det väl annars?).

Fick studiehandledningen idag, och insåg att jag lagt ut 700 spänn på två böcker som vi tydligen inte ens ska ha. Eller, den ena står med i listan - men de har hänvisat till ett visst kapitel som inte finns i boken. Mycket intressant. Känns smått irriterande att ha lagt ut så mycket pengar (när man ska vara duktig och fixa litteraturen i förväg) och sen inte kunna få tillbaka dom. Hoppas att de som läser 4-6 ska ha någon av de böckerna så man kan sälja vidare till någon av dom.

Man är ju inte direkt rik som student, mamma och bostadsägare så varenda krona man gör av med svider i plånboken. Tack och lov att jag inte är ensamstående säger jag. (Inte bara pga ekonomin såklart).

Men nu ska jag njuta av en lugn kväll utan plugg. Snart börjar veckans avsnitt av Greys Anatomy och tills dess ska jag mysa med lilltrollet, som verkar vara lite krasslig.

Hon hostar och säger att hon har ont i halsen, och på hostan så låter det verkligen som att hon har det. Tidigare under kvällen kändes hon varm, så då klädde vi av henne och sedan dess har hon sprungit runt naken här hemma. Nu känns hon svalare. Vi får inte ta tempen på henne - hon totalvägrar. Fredrik lyckades nyss ta tempen i armhålan och då visade den ingen feber men då har hon ju som sagt sprungit utan kläder hela kvällen.

Hon blir hemma imorgon iallafall, för säkerhetsskull så får vi se hur natten blir. Fredrik skulle vara hemma och vabba men hans syster erbjöd sig att vara barnvakt så att vi båda kunde gå till våra respektive sysslor. (Jobb för honom, skola för mig).

Tur att vi har familjen nära, som alltid ställer upp. Vi är bortskämda med det. Tack!