Trots

Neija prövar verkligen vårat tålamod här hemma numer.
Från morgon till kväll så pendlar hon mellan att vara världens underbaraste, roligaste, goaste, mest påhittiga (snart)treåring till att bli som förbytt och skrika, slåss, sparkas, bråka, kasta runt grejer och strunta i precis allt vi säger.
 
Det tar på krafterna kan jag tala om.
Och jag är så trött på att bråka och skälla på henne. Enda sättet vi kan ha en helt bråkfri dag är om vi gör precis allt på hennes villkor - och som de flesta förstår så är det ju inte möjligt. Framför allt inte varje dag.
 
Jag försöker göra saker enligt hennes önskemål. Vi förbereder oss tidigt om vi ska göra något så hon slipper stressa. Jag förklarar steg-för-steg vad som ska hända härnäst och jag försöker förklara varför saker och ting inte kan göras på ett visst sätt hellre än att skälla.
 
Men när hon slåss, sparkas eller drar katterna i svansen (tex) så är det svårt att att bara förklara utan att bli arg.
För hon måste ju förstå att man absolut inte får göra så!
 
Det gör så ont i hjärtat av att se henne ledsen flera gånger om dagen.
Att höra henne gråta inifrån sitt rum (som många gånger blir en slags skamvrå) och sen se hennes rödgråtna ansikte när hon kommer ut och säger förlåt, gör så himla ont.
 
Någon som har några tips?
Jag vet att det är en period som hon måste gå igenom, som vi måste gå igenom.
Men ni är så många därute som har så mycket bra ideer, någon av er kanske vet något som kan underlätta vår vardag.
 
Taggar: skamvrå, treårstrots, trots;

Kommentarer :

#1: Kaosmamman

Du vet att jag känner med dig, för vi har varit, och är fortfarande där ni är. Viggo har varit sån sedan ca 2,5 års ålder, så vi passerade 1,5 år av bråk, tårar, frustration och känslan av att vara både maktlös och att vara världens sämsta förälder, allt på samma gång.
Vi har försökt att inte göra dagarna efter barnens önskemål, även om det är pest och pina. Att ge dom lillfinger är att ge dom hel handen, och dom lägger sig till med att alltid få som dom vill. Hon blir äldre oc mer medveten om hur hon ska få som hon vill i alla lägen, om man fortsätter att göra allt efter deras vilja.
Fortsätt kämpa med att orka stå på er gentemot hennes utbrott, och som vi pratade om förut, var inte rädd för att förklena för dagis varför hon kommer i pyjamas : )
<3

skriven

Kommentera inlägget här :