Fixarhelg

Jag har så ont i kroppen, ända nerifrån tårna och upp till huvudet.
Har plockat och fejat och donat och fixat hela dagen här hemma idag. Började redan igår morse med att plocka i köket, regjorde diskbänksskåpet och diskade plåtar osv. Idag fortsatte jag med att rengöra ugnen, skrubba spisen och dammsuga både här och där (i skåp och lådor osv).
 
Har dessutom plockat rent i hallen, eftersom vi skulle "slänga ut" möblerna som stått där sedan vi flyttade in och istället ställa in en garderob. Öppen förvaring är inte vår grej helt enkelt. Ska bli så skönt att slippa se kaoset hela dagarna (förhoppningsvis fortsätter det inte vara kaos bakom dörren, men ni fattar poängen?). När det var tomt på prylar så blev det till att dammsuga noooga och torka golvet så att garderoben inte skulle repa golet. Älskar doften av nytorkat golv! (Tror dock jag måste hitta ett skurmedel som luktar ännu godare, typ som sköljmedlet vi har?).
Igår spenderade jag och Neija hela dagen ute hos Sophie och kidsen. Fredrik var i Västerås och spelade fotboll och Stoffe var iväg och fotade, så det var bara vi mammor och kidsen. Skönt. Men vilka trollungar! Två trotsiga treåringar, som "syskongnabbas" mest hela tiden i samma hus, många timmar i sträck. MY GOD!
Vi bakade chokladbollar (eller jag satt mest på min lilla (lite större än vanligt) rumpa och Sophie och tjejerna bakade. Men jag åt dom - jättegoda!), lekte ute i snöslasket, lekte inne, duschade monstren tillsammans och såg film.
 När Björklingebarnen somnat så åkte jag och Neija hem, och det var en trött liten donna som däckade i bilen. Hon märkte inte ens att jag bar in henne från bilen och klädde av henne. Så slut!
Fredrik kom hem strax efter tio, halv elva och sen blev det sängen. Sov rätt kasst och var därför skittrött imorse. Men Neija knallade in vid 6 ungefär - som varje morgon, så det var bara att kliva upp - fixa frukost och ta vid där jag slutade i lördags.
 
Har även städat Neijas rum idag - och jag tror nästan att det var sista gången som jag gör det, för vilken liten skitunge jag har! Hade plockat ihop lite olika högar som jag sedan skulle lägga på sina respektive platser (försöker att inte böja mig i onödan, så jag jobbar gärna sittande). Så ber jag henne komma in och hjälpa mig få fram allt "skit" som hon sparkat in under sängen. Ungen kommer in, gnäller och suckar en massa och blir sen flyförbannad (utan anledning) och börjar riva ikring allting som jag plockat ihop. Så på tre sekunder var allt mitt jobb förgäves. Jag blir SÅ less!! Suck. Men till slut hjälptes vi åt att plocka ihop och sen fick hon sova.
 
Fredrik har även satt upp de första väggplattorna i köket (wohoo - bara ett år sedan vi flyttade in. Vi är så sjukt snabba här hemma!). Fint som tusan blir det.. Snart, snart är vi helt klara.
 
 
Titta så fint det blir!!!

Kommentarer :

#1: Sofia - Simons mamma...

Snygga väggplattor! Skönt att få upp dom. Här hemma fick vi upp dom förra våren och då var det ändå bara 4,5 år sen herrn i huset började renovera köket... ;)

skriven

Kommentera inlägget här :