Nattstädning

Plockandet blev aldrig av idag på dagen. Energin och lusten (kanske framför allt lusten) var som bortblåst och istället sov jag en stund på soffan och beställde pizza till middag (eftersom jag inte orkade diska undan i köket).

Fredrik och Neija kom hem, vi åt och ca tio minuter senare somnade lillhjärtat i soffan. Fredrik åkte och tränade och jag spelade CandyCrush (städa?).

Vid halv sju ungefär vaknade Neija till och då bytte vi om till pyjamas (ville inte ha blöja inatt heller) och satte på "Trassel" för att hon skulle bli lite sömnig igen. Detta resulterade i att vi inte förflyttade oss till hennes säng förrän så sent som strax före nio. Läsa bok och gå igenom nattens procedur igen. "Jag vaknar, går upp och kissar på pottan och går och lägger mig igen" förklarar hon förnuftigt.

Mitt i allt kommer leveransen av matkassen, så jag får kila upp och ta emot den innan jag återvänder för att natta barnet. Hon har nästan precis somnat när Fredrik kommer hem och då bytte vi plats, eftersom hon absolut ville säga godnatt till pappa också.

Så jag hamnade återigen i soffan, tills jag insåg att såhär kan vi ju inte ha det och tog tag i vardagsrummet. Swish, swish, swish flög jag runt och plockade en det ena, en det andra. När Fredrik kom ut så hade jag redan plockat halva rummet (och hunnit med att sortera papper osv).

Han var söt och tog hand om disken innan han kröp i säng.

Min energi tog aldrig slut så när jag kände mig klar i vardagsrummet (sånär som på dammsugning och torkning - som jag får vänta med till morgonen) så for jag vidare ut i hallen och badrummet. In med alla jackor och skor i garderoben, sortera iordning tvätten så det blir lättare att slänga in lass efter lass i maskinen. Skrubba handfat, toalett och badkar. (Som sagt, när jag väl kommer igång så tar det aldrig slut!).

Sen var jag på väg att ge upp när jag passerade köket och diskmaskinen precis blivit klar. Check - in med ren disk i skåpen och fylla en ny maskin. "Medan jag håller på så kan jag ju torka av bänken och bordet också", och innan jag visste ordet av så hade hela bänken fått sig en rengöring med medel och trasa. Och sen för skojs skull så passade jag på att torka av skåpsluckorna också - när jag ändå var igång!

Sen fick jag nog och började styra kosan mot sängen, när jag får för mig att titta till Neija. Tur det - för där låg hon och sov i en pöl av kiss. Blev till att väcka henne, byta pyjamas och lägga henne i vår säng och sen riva ur hennes sängkläder. Passade på att plocka bort madrasskyddet också så imorgon bitti får hela kittet åka in i tvättmaskinen i samband med att barnet duschar före dagis.

Nu håller ryggen på att avlida och fötterna likaså. Kommer nog straffas för det här imorgon när jag vaknar - men det är det värt - för jäklarns så fint det är här hemma nu.

"Det gäller att smida medan järnet är varmt" är ett ordspråk som passar väl in på mig. :)

Ställa klockan på tidigt för att hinna med att duscha Neija samt fixa tvätten innan vi kilar till dagis. Någon gång efter 9.30ish kommer tjejerna hit (och innan dess ska jag hinna dammsuga iaf) och sen blir det mys hela långa dagen, tills de måste åka hemåt/till jobb.

Sov gott - I know I will!

Såhär trångt är det i vår säng inatt..Kommentera inlägget här :