Bråttom?

Var hos barnmorskan i måndags och mätte magen, lyssnade på hjärtljuden osv. Allting såg bra ut förutom att hon tyckte att magen var lite mindre än vad hon önskade i den här veckan (v. 29+1). Därför bokade hon in en kontrollmätning redan om två veckor istället för om fyra när jag skulle ha gått dit egenligen.
 
Hon trodde det kunde bro på tre saker.
Antingen att bebisen inte växer som den ska, att den brås på mig istället för Fredrik (och därför blir lite mindre än Neija) eller att magen sjunkit och därför minskat i omfång.
 
Jag försöker att inte oroa mig, eftersom hon sa att så länge Ellen sparkar och lever om i magen som vanligt, så bör det inte vara någon fara. Så jag "njuter" av rörelsera tills vidare och försöker att inte tänka på något annat än skolan just nu.

Förrådsrensning och sista dagen i skolan.

Idag har jag min sista lektion för den här terminen. Redovisning står på schemat och efter idag är det fullt ös mot tentorna nästa vecka. Sen är terminen slut. Första året på lärarutbildningen är avklarat och hittills har jag klarat mig galant. Fingers crossed för tentorna.
 
Förra helgen rensade vi ur vårt förråd, vilket gick betydligt fortare än jag trott och jisses så skönt det känns att ha det avklarat. Tror säkert att vi hade ca 50 kartonger därinne - ouppackade eller bara flyttade från förra förrådet. När vi rensat klart tror jag vi ställde in max 15 stycken igen. Så skönt. Såhär såg vår altan ut när vi var mitt i rensningen. K A O S!!
 
 
Men efter några timmar och x antal kartonger senare så såg altanen ut såhär. Tomma kartonger och en enorm skräphög (som dock fick plats i en vända till återvinningen!).
 
 
Kändes faktiskt rätt bra att hjälpa andra också - tror vi gav bort säkert en 10-15 säckar med kläder/hemtextil till Erikshjälpen.

StressStress

Idag har jag haft en dålig dag. En dag då ingenting jag har tänkt göra har blivit gjort och det enda jag mäktat med är att ligga i soffan och fundera, planera och tänka.

Börjar känna mig stressad över skolan. Inte för att jag har särskilt mycket att göra utan snarare för att jag vill ha den här terminen överstökad så att jag kan fokusera på förberedelserna inför kickboxarns ankomst.

Vi har ju allt (säng, vagn, bilbarnstol, kläder osv) men ingenting är ju "färdigt". Sängen måste monteras, den ska placeras någonstans där den får plats, vagnen ska lämnas in på service och bilbarnstolen och kläderna ska hämtas hem från mamma.

Jag ska skriva mitt förlossningsbrev (den här gången ska jag skriva det i tid, så jag hinner skriva det - eftersom jag faktiskt har starka åsikter om saker och ting den här gången), jag ska packa BB-väskan (också i tid, så jag slipper packa den i ren panik en timme innan vi åker in) och sen är det allmänt mycket som jag vill ha "klart" innan Ellen bestämmer sig för att titta ut.

Nu vet jag att jag egentligen har 10 veckor kvar innan bebis kommer - men sannolikheten för att jag föder tidigare är ju stor (dels beroende på att Neija hade bråttom, men framför allt pga min missbildade livmoder). Så även fast jag gärna VILL räkna på 10 veckor, så törs jag ändå inte göra det.

Och då känns det plötsligt ännu mer stressande!