Senaste tiden i bilder


Neija är en liten smygfotograf och en morgon hittade jag ett gäng "selfie"-bilder i telefonen. Sötunge!

I det här klassrummet spenderar jag mina dagar på praktiken. En härlig klass med många spännande individer. 

Ellen dunsade ner från sängen och fick en dunderbula - men det gick bra. Ingen hjärnskakning!

Nästa dag var hon som ett solsken igen! 

Fredrik och jag var på gasque och fick trerätters och en ledig kväll från barnen. 

Ellen fick magsjuka och blev uttorkad så vi hamnade på akuten. Tog nästan en vecka innan hon åt som vanligt igen - tappade lite i vikt och var väldigt loj ett par dagar. 

Men även det gick över och snart var hon tillbaka till sitt vanliga jag. 

Jag hade knytmiddag hemma med "bröllops"tjejerna - bruden, alla tärnor och toastmadame. Mycket trevlig kväll, med många skratt!

Vi slog till och beställde en ny vagn till Ellen. En Babytravel Buffalo kommer hem till oss i slutet på maj! 


Det innebär att vår pärla ska säljas med alla tillbehör, så är det någon som är sugen så hojta till! 

Så kom påsken och jag och Neija klädde ut oss till påskkärringar under påskfirandet hos min mamma på påskafton. 


Sommaren kom på besök (förhoppningsvis för att stanna) och Ellen invigde altanen. Mycket spännande att krypa omkring därute! 

Och det är den senaste tiden i bilder. Nu blickar vi framåt med siktet inställt på sommaren. Sol, värme och långa härliga dagar utomhus! 

Soliga fredag

Fredag, löning och Astrids (tjejernas kusin) första födelsedag! Vi skickar ett litet cybergrattis idag och så ses vi nästa vecka! GRATTIS SÖTNOS!

Fick sluta tidigt på praktiken idag för att ha lite tid till att plugga inför morgondagens omtenta.  
Utbildningens historia handlar det om - och jag tycker att jag har ganska bra koll. Det hade jag redan förra gången jag skrev men så fick jag blackout på en fråga och tyvärr gjorde det att jag kuggade. (Dåligt upplägg på tentan). 

Men jag har läst på om allt och tryckt extra på det jag inte hade koll på sist och så håller jag tummar och tår för att det går bra den här gången. Ni kan väl tänka på mig mellan 9-14 imorgon?

Praktiken då, den är ju nästan över redan. Dessa 7 veckor har gått fort! En hel vecka gick ju bort vid påsklovet och nu är det massa smålov som gör att även den sista tiden kommer gå fort. 

Allt som allt så tycker jag att praktiken har gått bra, jag känner att jag har valt rätt! (En känsla jag hoppades jag skulle känna redan efter vår första praktik, men eftersom den var så knasigt lagt så blev det aldrig så). 

Besöket från skolan gick bra, lektionen jag höll tyckte jag var bra och jag fick eleverna att göra allt jag ville. Jag är nöjd. Nu har jag några dagar kvar, på mig att testa på lärarlivet innan jag kliver tillbaka i skolbänken. 

Innan terminen är slut ska jag fixa tentan, skriva tre stora uppgifter till VFU-kursen och sen avsluta med en stor hemtenta innan jag kan gå på sommarlov med gott samvete den 5 juni. 

Sen väntar härliga, (förhoppningsvis) soliga, roliga 10 veckors sommarlov med massor med skoj inplanerat.

Semester med familjen, bröllop (och en möhippa någon gång före det), födelsedag, midsommar, tjejmiddagar, altanfix, (förhoppningsvis) många soltimmar ute så jag hinner få lite färg på kroppen och framförallt massor med tid med tjejerna! 

Just tiden med tjejerna är något jag kommer se fram emot mest. Även fast jag har mycket tid med dom trots plugget så ska det bli skönt att kunna koppla av och bara njuta av lediga dagar tillsammans, innan hösten kommer och jag ska börja skolan, Neija börjar dagis och Ellen ska skolas in. Tänk att vår lilla tjej börjar dagis i höst? Tiden går så himla fort!

Och tänk sedan att när jag är klar med min utbildning så kommer det var en verklighet varje sommar! 8 veckors sommarlov med mina pinglor - varje år! (Och jullov, påsklov, sportlov osv). Att vara lärare är verkligen lyxigt! 😄👍

Påsklov

För första gången på, jag vet knappt hur länge, så har jag påsklov. En av många fördelar med att plugga till lärare. För när jag är klar så kommer det vara min verklighet. Påsklov, sportlov, jullov, sommarlov osv. Med största sannolikhet kommer jag att vara ledig alla dessa och kan ägna tid åt barnen. 

Neija är också ledig och Fredrik är pappaledig så vi är hemma hela familjen, väldigt trevligt. De första dagarna har vi ägnat åt att städa, köra ut möbler till min mamma, fixa i tjejernas rum, kollat på ny vagn till Ellen och lite allmänt mys! 

Idag är det skärtorsdag och vi ska försöka åka ner till babyproffsen och troligtvis köpa vagnen vi tittade på igår! Spännande värre! Innan det ska Fredrik åka och handla så vi är redo för eventuella påskkärringar som dyker upp under eftermiddagen/kvällen. Ska leta reda på lite kläder till Neija också så att hon kan klä ut sig med om hon vill. Första påskkärring vändan för hennes del. <3