Ellen - sex månader

I måndags blev Ellen sex månader. Helt sjukt vad tiden har gått fort?!


• Hon sitter klockrent i matstolen och i knät. Har inte riktigt hajat hur man sitter på golvet än, men det kommer nog inom kort.


• Hon kryper/ålar. Ännu inte på knä, men titt som tätt så drar hon upp sig på alla fyra och liksom gungar lite innan låren glider ner igen. 

• Hon snurrar runt, både som i en cirkelrörelse på mage/rygg men även från rygg till mage och från mage till rygg. Innan hon kom på hur man ålade så var detta hennes sätt att ta sig runt i rummet. Och ibland gör hon det fortfarande när ålandet går trögt.

• Hon pratar massor, med oss, Neija, katterna. Verkar som det finns mycket att berätta om i den där lilla kroppen.

• Hon äter gröt varje morgon och kväll (innan hon ska sova), en burk (liten burk) mat till lunch, amning på eftermiddagen (lite mellis), en burk mat till middag (när vi äter, vi försöker ge henne vår mat med jämna mellanrum men hon vägrar och gillar burkarna bättre) och ammar sedan fritt på nätterna.


• Hon sover bra. Vaknar mellan 5-6 på morgnarna och vill då ha lite mat (oftast blir det amning eftersom jag inte riktigt vaknat än), påväg till dagis (Neija lämnas senast 9) så brukar hon somna och kan sen sova fram till 12-13 utan problem. Efter lunch är hon vaken och leker några timmar och brukar slumra till igen runt 15-16, strax innan syrran kommer hem från dagis - så den luren blir sällan lång. När vi ätit middag så somnar hon igen mellan 18-19 och då brukar vi passa på att umgås med Neija, innan hon ska sova. Sen brukar Ellen vakna igen runt 20-22 och då får hon gröt innan hon somnar för natten. Under natten så vaknar hon olika nästintill varje natt men sedan vi började med gröten på kvällen så har det blivit ca 1-2 gånger (ungefär vid 01 & 03-04). 

• Hon har storlek 62-68 på kläder (mest 68, de flesta 62plagg börjar bli för små) och väger runt 6kg (sist hon vägdes). 

• Favoritsysslan är att åla runt på golvet, sitta i famnen eller leka med syrran. Hennes skallra som hon fick i julklapp är bästa leksaken, men det mesta man kan tugga på (typ tvättrådslappar) är kul att pyssla med. 

• Hon ler mycket, mest hela tiden faktiskt och är en riktig "gladskit". Har man varit borta en stund eller bara lämnat rummet och hon får syn på en igen så skiner hon upp som en sol. Och hennes leenden får mig alltid på bättre humör! 

• Syrran är bästa kompisen och Ellen lyser upp som en sol så fort hon ser henne och allting Neija gör är roligt. Det är helt underbart att se kärleken den emellan. ❤️


Älskade unge!
Vad jag är glad för att du finns, för att du kom till oss tillslut. Du var värd all väntan och hjärtesorg och du är värd all trötthet nu. Du är en fantastisk liten person och jag lovar att jag ska göra allt för dig, precis som för din syster. 
Ni båda är mina lyckopiller - utan er vore jag ingenting. Tack för att ni förgyller våra dagar, varje dag, med att bara finnas till.

Jag älskar dig, Ellen! ❤️

Kommentera inlägget här :