Ellen sitter!

I slutet av förra veckan och under helgen har Ellen lärt sig sitta ordentligt. Så nu sitter hon, superstadigt, både i knät, i soffan och på golvet. Stora tjejen!! 


Nu vill jag att hon ska lära sig ta sig från sittande till mage och upp igen på egen hand så man vågar släppa henne lite. Nu sitter man på pass varje gång hon sitter upp för att hon inte ska rasa omkull och slå näsan i golvet.. 

Vi har dessutom varit på 6,5 månads koll och stora fröken väger nu närmare 7kg (6950g) och är 65,7cm lång. Växer så det knakar. Maten hon äter gör gott! (Hon är fortfarande längre än vad Neija var vid den här tiden - hon har legat före henne på längden sedan dag 1, men vikten är såklart inte jämförbar eftersom Ellen ammats större delen av sitt liv medan Neija fick flaska från 6v ålder).

Hon ammar nu nästan aldrig längre. Äter gröt till frukost, burkmat (eller vår mat) till lunch, frukt eller puré till mellis, eventuellt amning på eftermiddagen (de få tillfällen som hon själv visar intresse), burkmat (eller vår mat) till middag och sen gröt eller en flaska ersättning innan läggdags. På natten vaknar hon fortfarande och vill ha närhet mest tror jag, men oftast får hon syn på tuttarna då så då vill hon gärna ha en slurk. 
Men det går absolut åt rätt håll och jag tror nog att vi nu (efter att den här tentan äntligen är skriven) ska börja fasa ut nattamningen helt. När den är över så kan vi sen satsa på att få henne att sova hela nätterna och sen försvinner väl även amningen på dagtid i samband med att jag går ut på praktik i slutet på mars. 

Känns skönt att det har gått så bra, och så fort, att byta ut amningen mot mat istället. Och nog är det en matglad unge iaf! 😄

Kommentera inlägget här :