Zombiemode

Kvällen igår blev som sagt rätt lugn eftersom Neija somnade tidigt och Ellen brukar sällan vara bökig. Men igår, när Fredrik hade gått ut och powerwalkat/sprungit (inte helt säker på vad han gör på sina rundor) så vaknade Ellen igen och ville absolut inte somna om, trots att hon var uppenbart trött. 

Försökte allt, vagga, leka, mysa, amma, dansa, sjunga osv. Tillslut gav jag bara upp och lät henne vara vaken tills hon somnade själv och äta så mycket hon ville. 

Till slut (efter Paradise Hotel (kan inte låta bli att kolla!) och två avsnitt av Sex and the City) så hade hon blivit trött nog för att kunna somna bredvid mig i sängen. Precis när jag lagt ner Ellen så vaknar Neija, och vill inte somna om. Lyckas lura ner henne i sängen och får Ellen att somna. Då kommer Neija upp igen och jag säger åt henne att lägga sig bredvid Fredrik (för att inte störa Ellen). Vi "sover" en liten stund och sen råkade Ellen slå upp ögonen en mikrosekund samtidigt som Neija satt sig upp och tittat på henne. Så då hoppade hon över till Ellen och började leka med henne. Jippie! Så nu var inte bara en unge vaken utan två! 

Resten av natten (fram till typ 2 när jag gav upp) försökte jag få Neija att somna om i sin säng, medan Fredrik fick söva om Ellen. Vid 2 ledsnade jag som sagt och lät henne vara vaken eller vad hon nu ville göra. Vaknade igen vid 5 och då låg hon mellan oss i sängen igen - sovande.

Imorse när klockan ringde sov båda trollungarna som stockar så jag bestämde mig för att somna om jag också - och låta Neija vara hemma från dagis. Misstänker att hon kommer vara rätt trött idag iallafall så det är väl lika bra? 

Jag är dock trött som en zombie och vet inte hur jag ska orka göra något alls idag. Läsa, städa osv. Känns som att jag kommer få kämpa för att hålla mig vaken.. 

Kommentera inlägget här :