Sommarlovsvecka 1

Min första "riktiga" sommarlovsvecka är över. Mitt sommarlov började ju egentligen redan förra måndagen, eftersom att jag skickade in min hemtenta tidigt, men den här veckan skulle sommarlovet egentligen ha startat och det är även den första veckan som jag är mammaledig för i år. Lite pengar måste jag ju ändå få in under sommarmånaderna, och eftersom Ellen är för liten än så finns det ingen möjlighet till att ha ett sommarjobb i nuläget. 

Den här veckan var betydligt lugnare än förra (som bara ägnades åt sistaminutenmöhippefix). Neija gick på sommarlov i tisdags så sedan i onsdags har det varit vi tjejer här hemma hela dagarna. Jag har varit en ganska tråkig mamma och inte hittat på en massa bus, däremot har jag satt igång storrensning och tvättstuga här hemma. Känns bättre att bli av med allt det innan Fredrik får semester så att vi då kan göra roligare saker tillsammans hela familjen! Och då är det tur att Neija dels leker väldigt bra själv, tillsammans med Ellen och att hon har så många vänner här på gården som också har sommarlov. Gården är fylld till bredden med ungar från morgon till kväll. 😄

Neija och jag har faktiskt hållit sams ganska bra den här veckan, tror det gör mycket att slippa "stressen" med dagislämning på morgnarna, eller så är det bara att vi båda är piggare och gladare när vi inte har en massa måsten att göra? 

I helgen har Fredrik varit iväg på svensexa med Stoffe, de körde tillochmed övernattning så vi har inte sett honom sedan tidig morgon i lördags. Men nu är han hemma och kollar fotboll. (Var nyss iväg och köpte godis och cola till mig, för att lindra min crejving, gulle!).

Den här veckan (eller de sista två dagarna) har jag även tagit tag i "operation-få-Ellen-att-somna-själv". För att få en mer vettig läggningsrutin med båda tjejerna, så måste vi börja öva med Ellen att sova själv (dels för att hon lättare ska kunna somna om när hon vaknar på nätterna, men framför allt så vi kan få lite kvalitetstid med varandra och Neija). 
Det går iallafall förvånansvärt bra, första kvällen fick jag klappa på, hyssja och nynna lite för henne ett par gånger och det tog många varv i sängen innan hon somnade, men redan idag på förmiddagen när hon skulle sova så krävdes det bara några strykningar över ryggen innan hon somnade och ikväll krävdes det inte ens det. Så fortsätter vi bara vara konsekventa, så kanske vi har en tjej som somnar själv tills det är dags att åka på semester! 😄

Sophies möhippa ❤️

I lördags var det äntligen dags!
I flera månader har vi planerat, smusslat och bollat idéer. Och så kom äntligen dagen vi kämpat så länge med att hålla hemlig. Det var dags för möhippa för vår finaste Sophie! Vi "stormade" in hos Sophie och Stoffe strax efter halv åtta i lördags, och möttes av Sophie i köket. Hennes spontana reaktion var att börja gråta, och vi hoppas att det var glädjetårar och inget annat. 😘


Hon fick byta om till en bestämd outfit och sedan blev det en runda i bilen medan resten fixade frukost. Strax efter 8 kom vi tillbaka till gården där grannen vänligt låtit oss invadera huset för frukost. 

Efter frukost fick Sophie byta om igen (till en mer stadsvänlig outfit) och vi bad Stoffe ta några kort på oss innan vi drog. Sen drog vi iväg till stan för första aktiviteten, piloxing. 
Så sjukt jävla roligt men satans jobbigt! Jag var helt slut efter första kvarten men försökte kämpa på. Sophie körde all in hela passet och jag är grymt imponerad! ❤️


Efter piloxingen packade vi ihop oss och gick iväg till en gräsplätt för att äta lunch innan aktivitet nr 2, poledance!
Poledancen var sjukt kul, lite jobbig men mest rolig. Återigen var jag mäkta imponerad av Sophie, som trots att hon aldrig provat förr var fantastiskt duktig! (Du får ta och köpa hem en stång, Stoffe 😉).Efter poledancen gav vi oss iväg igen, denna gång till förfesten där vi skulle få piffa och duscha. 

Vi var nog alla rätt trötta när vi kom till förfesten, men efter att alla duschat och andats lite, druckit lite kaffe, ätit lite snacks och ost och kex så var vi på banan igen.

Sophie fick håret fixat innan vi till slut begav oss en sista gång, denna gång mot stan och restaurang Lingon, där vi skulle äta middag. Maten var fantastisk och servicen var (enligt min mening) underbar! 
Kvällen avslutades med utgång på flustret, enligt Sophies önskemål. En lyckad dag som gick planenligt och utan större missöden. ❤️ Vi var en tapper skara på 9 st (plus Sophie) som startade dagen och när vi kom till Lingon hade vi utökats med flera tjejer under dagen, så tillslut blev vi 16 personer (inkl. Sophie). Ett helt fantastiskt gäng, som jag är stolt över att få tillhöra! 

Jag vill tacka alla som var med och gjorde Sophies dag till vad den blev. Tack till alla som var med och planerade, som kom med goda ideer, erbjöd era hem, tjänster och som har bidragit till att hålla dagen hemlig. 


Jag älskar dig, min finaste vän. Och jag hoppas att du är precis lika glad och nöjd över dagen som jag är. Att se glädjen i dina ögon under dagens gång var den bästa "belöningen" för allt jobb vi lagt ner för att du skulle få en så fin dag som möjligt. Vi hoppas du gillade den. ❤️

Taggar: sophiesmöhippa;