Sommarlovsvecka 1

Min första "riktiga" sommarlovsvecka är över. Mitt sommarlov började ju egentligen redan förra måndagen, eftersom att jag skickade in min hemtenta tidigt, men den här veckan skulle sommarlovet egentligen ha startat och det är även den första veckan som jag är mammaledig för i år. Lite pengar måste jag ju ändå få in under sommarmånaderna, och eftersom Ellen är för liten än så finns det ingen möjlighet till att ha ett sommarjobb i nuläget. 

Den här veckan var betydligt lugnare än förra (som bara ägnades åt sistaminutenmöhippefix). Neija gick på sommarlov i tisdags så sedan i onsdags har det varit vi tjejer här hemma hela dagarna. Jag har varit en ganska tråkig mamma och inte hittat på en massa bus, däremot har jag satt igång storrensning och tvättstuga här hemma. Känns bättre att bli av med allt det innan Fredrik får semester så att vi då kan göra roligare saker tillsammans hela familjen! Och då är det tur att Neija dels leker väldigt bra själv, tillsammans med Ellen och att hon har så många vänner här på gården som också har sommarlov. Gården är fylld till bredden med ungar från morgon till kväll. 😄

Neija och jag har faktiskt hållit sams ganska bra den här veckan, tror det gör mycket att slippa "stressen" med dagislämning på morgnarna, eller så är det bara att vi båda är piggare och gladare när vi inte har en massa måsten att göra? 

I helgen har Fredrik varit iväg på svensexa med Stoffe, de körde tillochmed övernattning så vi har inte sett honom sedan tidig morgon i lördags. Men nu är han hemma och kollar fotboll. (Var nyss iväg och köpte godis och cola till mig, för att lindra min crejving, gulle!).

Den här veckan (eller de sista två dagarna) har jag även tagit tag i "operation-få-Ellen-att-somna-själv". För att få en mer vettig läggningsrutin med båda tjejerna, så måste vi börja öva med Ellen att sova själv (dels för att hon lättare ska kunna somna om när hon vaknar på nätterna, men framför allt så vi kan få lite kvalitetstid med varandra och Neija). 
Det går iallafall förvånansvärt bra, första kvällen fick jag klappa på, hyssja och nynna lite för henne ett par gånger och det tog många varv i sängen innan hon somnade, men redan idag på förmiddagen när hon skulle sova så krävdes det bara några strykningar över ryggen innan hon somnade och ikväll krävdes det inte ens det. Så fortsätter vi bara vara konsekventa, så kanske vi har en tjej som somnar själv tills det är dags att åka på semester! 😄

Kommentera inlägget här :