12timmarssjuka, kalas och tärnklänningar

Igår på eftermiddagen åkte vi ut till Sophie & Stoffe för att fira Melwin som fyllde 2 år i fredags. 

Båda tjejerna var pigga och glada när vi for - Neija hade tjatat hela dagen på att vi skulle åka. Fredrik var iväg och hjälpte några andra vänner att flytta under förmiddagen och hon tyckte minsann att "han skulle komma hem nångång så vi kunde åka!" Sötunge!

Vi kom ut, fikade, Neija drog upp på Nowis rum och lekte (till en början med Nowis, men sen blev hon kvar däruppe själv ett tag när Nowis kom ner och var med oss), och Ellen visade upp sina nya kunskaper på köksgolvet (ålande och sittande!).

Lite senare beställde vi tärnklänningar, så jag, Johanna och Anna (som passade på att beställa en klänning hon med, i samma beställning liksom!) strippade i matrummet och mätte oss (måttbeställda klänningar). Tur att Sophie hade eldat hela dagen så det var hett som tusan därinne! När klänningarna var beställda så blev det pizzabeställning och sen åt vi tillsammans allihop. 

Neija krånglade massor vid bordet, och var supergnällig och grät och vad allmänt jobbig. Både Fredrik och jag ledsnade och vi var nära på att åka hem flera gånger. Tillslut lyckades vi muta/tvinga i henne några tuggor och så laddade vi inför melodifestivalen (Neijas favorit). När den pågått ca 10-15 minuter så säger Neija, som suttit/legat i mitt knä hela tiden, att hon vill åka hem. 

Så vi packar ihop oss och Neija börjar klaga på att hon fryser, trots att hon är svettig och varm. Klagar dessutom på huvudvärk. Misstänker feber och skyndar därför ut till bilen och hem. 

När vi kommer hem så har både hon och Ellen däckat i bilen, så Fredrik fick bära in Neija och jag tog Ellen. Tempade donnan när vi kom in och mycket riktigt - 39,7 hade hon i temp. En Iprensupp senare så sov hon "gott". Mycket bök och stök under natten men febern gick ner iaf. 

Imorse fanns det inte ett spår av febern när hon vaknade och hon är den vanliga glada Neija. Lite tröttare än vanligt, eftersom natten var jobbig, men febern är som bortblåst. 

Skumt. Vad finns det för sjukdomar som kommer som ett skott och sen försvinner med lite sömn? 

Kommentera inlägget här :