Duktiga Ellen!

Ellen har sovit själv i vardagsrummet i lite mer än en vecka nu - med paus måndag och tisdag natt då hon sov hos mormor. 

Det har gått bra, förutom de senaste två nätterna (sedan hon kom hem) då hon plötsligt fick nån konstig feber som exploderade i onsdagseftermiddag, 39,7 hade hon då och sen några timmar senare (då alvedonen gått ur) var hon uppe på lika högt igen. Mot kvällningen vaknade hon och var lika kokhet igen så då fick hon sitt livs första Ipren (har visserligen inte kollat om hon passerat 7kg, men sist vägde hon ju 50g ifrån så jag tror det är lugnt!) som funkade susen. Nästa morgon var hon nere på 37grader (fortfarande högre än vanligt men ändå ok). Sen stack den iväg upp mot 39,9 igen och så fick hon en till Ipren. Och så har dagarna sett ut de senaste två dagarna. Men imorse vaknade hon utan feber och har varit feberfri hela dagen! 

Mycket märkligt. Undrar vad det var för nåt? 

Hon har iallafall sovit bra och igår kväll satte hon sig upp på knä i sängen och lutade sig nog spjälorna så kvick var vi där och flyttade ner henne till den lägre höjden. Så nu känns det mera säkert att ha henne sova själv/i eget rum. 

Skulle tro att det blir till att flytta in hos Neija imorgon. Det är nog en vanesak för hennes del också. Till en början vaknar hon säkert om Ellen vaknar, men tillslut tror jag hon också vänjer sig vid att vi tar hand om det så att hon kan sova vidare. 

Vi ska iallafall iväg till Ikea och köpa en grind till hallen (så vi slipper hitta henne tuggandes på en sko eller halvvägs in i kattlådan!), och lite petskydd till eluttagen. Babyproofing är det hög tid för!

Kommentera inlägget här :