Oscarsgalan 2014

Sovit på soffan inatt. 
Ellen fick en jobbig kväll/natt, med förkylning, hosta och feber. Lyckades få henne att sova efter middagen igår, och sen sov hon till och från sedan dess, men med många uppvak och gråtattacker. 

När hon därför vaknade till och var piggelin en liten stund vid 23tiden så satte vi oss tillrätta framför Oscarsgalan. 

Min plan var att i första hand se när kändisarna knallade uppför röda mattan - älskar att se alla vackra (och mindre vackra) klänningar på det vackra folket. Men Ellen blev snabbt trött och jag med, så efter ca 20 minuters tittande (med reklampaus varannan minut) så somnade både hon och jag. 

För ca en timme sedan vaknade jag av att Ellen bytte sovställning (hon sover på mig!) och i samma veva kom Neija ut till oss. Skickade in henne till sängen istället - "du sover bättre bredvid pappa", och fick Ellen att somna om igen. Själv har jag sedan dess kollat på galan (som fortfarande stod på). Har tydligen missat att bla Frozen (Neijas nya favoritfilm - och min!) har vunnit en Oscar, och säkert en massa annat också.

Har hunnit uppfatta att "Gravity" vinner sjukt mycket priser så den ska jag väl försöka se snart. Nu är klockan 5 och ca en timme kvarstår av galan, tänkte försöka hålla mig vaken sista timmen för att få se de "viktigaste" priserna - bästa skådespelare/skådespelerska och bästa film. Tippar på att Sandra Bullock tar hem det - eftersom Gravity som sagt verkar poppis. 

Vid 6tiden kommer min mamma hit och sover, för att sedan vid 10 vara barnvakt  när jag går på introduktionsföreläsning för min nya kurs. Neija får vara hemma från dagis idag, för säkerhetsskull - men jag skulle tro att hon är tillbaka imorgon igen. 

På onsdag ska jag opereras! Läskigt värre! (Visdomstanden som växer galet ska äntligen ut!) 

Kommentera inlägget här :