Ett år av tystnad

Jag drömde om dig inatt. 
Om att vi möttes någonstans och blev tvingade till att befinna oss på samma ställe och att du faktiskt var den som tog kontakt. Som ville prata, ville lösa problemen och förklara situationen som uppstod. 

Imorgon är det ett år sedan vi sist hade kontakt. Inte personligen, face to face, men via sms. Den sista kontakten dig och mig emellan skedde via sms. 
Jag ställde en enkel fråga men fick inget svar och sedan dess har det varit tvärtyst från din sida. Vi skulle ses fyra dagar senare och bara tre dagar tidigare hade vi setts och allt var som vanligt. Vi pratade som vanligt och kramades hejdå innan vi skildes åt.

Ett år utan kontakt. Ett år utan ett endaste ord från dig, ingen förklaring, ingen ursäkt, ingenting.

Du kastade bort vår vänskap på en sekund. Utan anledning, utan förklaring.

Vad hände? Vad berodde det på? Var det för mycket som pågick i ditt liv just då som gjorde att du bestämde dig för att inte dyka upp på den där speciella dagen för snart ett år sedan? Vad var anledningen?

Jag kommer antagligen aldrig få veta. Jag kommer antagligen aldrig få en möjlighet att ställa frågan. Jag kommer kanske aldrig vilja ställa frågan? 

Jag drömde om dig inatt, att du ville prata med mig, lösa allt. Förklara allt. 
En önskedröm kanske. Eller så tänker du lika mycket som jag på den här dagen för ett år sedan som etsat sig fast i mitt minne. 

Jag kommer alltid att undra. Varför du försvann, varför du lämnade mig. Varför du inte tyckte att vi och vår vänskap var värd åtminstone en förklaring? 

12 år, bortkastade och bortglömda(?) på bara en sekund. 

Varför? 


Kommentarer :

#1: Anonym

Sådana saker gör en väldigt ledsen. Försök att ta kontakt med personen i fråga igen om du känner att den saknas i ditt liv. Jobbigt att leva med ovissheten. Kram

skriven

Kommentera inlägget här :