Husvagnssemester - fredag och lördag

Vi avslutade semestern med två hela dagar på Kolmården. I fredags var det lite dassigt väder så det var bara att dra på sig regnkläder och stövlar och stå ut. Lite kallt och blåsigt, men inte så mycket regn ändå. Den stora fördelen med vädret var ju förutom att det var mindre folk så var även nästintill alla djur ute och spatserade och visade upp sig. Istället för att bara sova och lata sig i solen så var de aktiva och spännande - vilket uppskattades av oss allihop!

Vi började båda dagarna med linbanesafari - något som båda våra tjejer uppskattade massor medan Astrid somnade under resan på fredagen och i kön på lördagen. Hon tyckte väl inte att det var så spännande. 😊 


Sen spenderade vi ganska mycket tid i Bamses värld (som var höjdpunkten på resan, helt klart). Här såg vi teater, åkte karuseller och sista stunden i parken på lördagen träffade vi även Bamse och Skalman. På fredagen passade vi även på att se delfinshowen, var lite sena dit och stressade för att hinna in. Hann stå i kö i ca två minuter innan de släppte in oss och så lyckades vi få tag på platser allra längst fram. Mycket bra! 😊👍 När dagen led mot sitt slut och vi kände oss klara kom min bror och hämtade upp Malin, Astrid och Fredrik, så åkte se till campingen och Fredrik kom sedan och hämtade oss andra med bilen (eftersom vi tagit bussen dit på morgonen). Kvällen flöt på, lite käk, snabb nattning av barn och sedan lite spel i förtältet innan vi somnade. När vi vaknade i lördags strålade solen från himlen och vi åt frukost, packade ihop och tog ner förtält osv och sen lastade vi in familjerna och åkte mot Kolmården igen. Liiiite mer folk denna dag. Var kö till entrén och till nästan allt annat vi ville göra under dagen också, så det blev mer djurtittande denna dag. Men vi hann med Bamses värld även denna dag och även lite shopping i butikerna. Linbanan, med en aning tröttare djur, och en betydligt längre väntetid. 


Sen såg vi på när de matade björnarna och passade på att ta en familjeselfie. 😊 ❤️Och som sagt, de sista tio minutrarna i parken i lördags - när vi var påväg mot entrén för att åka hem, så tog vi vägen genom Bamses värld igen - och vilken himla tur - för där hade det bildats en liten kö (på max tio pers - till skillnad mot tidigare under dagen då det kanske var närmare femtio) som skulle krama figurerna - så vi passade på - och ut kom Bamse och Skalman. Nöjdare tjej fick man leta efter - Ellen blev mindre nöjd - de var lite läskiga. 😕Sen åkte vi hem, var hemma hos oss vid midnatt ungefär, packade ur vagnen och körde sedan upp den till mamma med tjejerna däckade i bilen. Var hemma igen vid halv ett ungefär och då var det bara att stoppa om tjejerna och sedan själva krypa till sängs.

Allt som allt en mycket trevlig semester - barnen har varit (för det mesta) på gott humör och positiva till vad vi gjort. Läggningarna i vagnen har funkat jättebra och de har sovit gott. Vi har fått en trevlig start på semestern och nu har vi fyra veckor till att se fram emot. 

Och under de kommande veckorna kommer vi även att få lite egentid vi vuxna då barnen åker iväg på eget skoj och bus med morföräldrar osv.. Kommer bli en fantastisk fortsatt semester - det är jag säker på! 

Kommentera inlägget här :