Fredagsmys hela dagen med tjejerna

Vilken mysig dag vi har haft idag, jag och mina tjejer. 
Fredrik åkte till sin sista arbetsdag tidigt, innan någon av oss hade vaknat. Direkt efter jobbet skulle han på jobbfest så hela dagen och kvällen skulle det bara vara vi tjejer. 

Vi började med frukost, dansfest och allmänt mys. Tittade ut genom fönstret och såg att solen tittat fram så vi klädde på oss efter vädret (trodde vi) och gjorde oss redo att gå till lekparken och sen ta en promenad ner till affären. 


Kommer ut genom dörren och inser att det inte alls var så varmt som det såg ut, så efter att vi klätt på oss lite mer kläder och monterat ståbrädan på vagnen stack vi. Började i lekparken, gungade lite och sen tog vi vagnen och gick ner till Ica. 

Tungt som tusan att skjuta vagnen, plus bräda med en tung Neija på. Men vägen ner är ju ingen större fara. 
På Ica handlade vi till middagen, fredagsmys och glass, och sen gav vi oss iväg hemåt igen. Kom ut och insåg att det vilken sekund som helst skulle börja regna.. På med regnskyddet, Neija fick min kofta och så knatade vi vidare. Stressade för att vi skulle hinna hem innan regnet, vilket ledde till ett litet träningspass för mina armar, ben och rumpan. Haha! Uppförsbacke nästintill hela vägen hem, med en välfylld vagn men både barn och matvaror. Jobbigt! Men jag behövde ju inte frysa iallafall.

Vi kom hela vägen hem utan att det kom en enda droppe regn, så skönt! 
Sen fixade jag lunch och när vi ätit slog jag på en film och så somnade vi alla tre i soffan och sov några timmar. 


Vaknade några minuter innan det knackade på dörren och där stod två av grannflickorna och ville leka med Neija. 

Efter att de cyklat lite, varit här hemma en stund och hemma hos dom en stund så kommer deras pappa hit och frågar om det är okej att Neija äter hos dom, samt har fredagsmyset där. Såklart sa jag, och så blev det.

Jag och Ellen åt tacos och så fick hon en tablettask efteråt och så myste vi i soffan i väntan på att Neija skulle komma hem. Försökte få henne att somna, men hon hade bara Neija i huvudet så det var omöjligt. 

Vid 21-tiden kom tjejernas föräldrar hit och lämnade av Neija - så himla snällt av dom att följa henne hela vägen hem. (Till historien hör också att dessa föräldrar är vänner till Sofia (som jag träffade igår) och Mehran).

När vi tackat och sagt hejdå till dom var det raka vägen i säng som gällde. Neija var snortrött och kom knappt upp för trappan. Men lite bokläsning hann vi med och sen sov de båda så gott.

Nu sitter jag och planerar hur morgondagen ska gå ihop. 
Först ska vi hämta en släpkärra hos mina föräldrar, åka in till Uppsala och hämta en soffa som vi köpt på blocket, sen ska Neija på kalas, jag ska åka in till sjukhuset i Enköping och hälsa på min mamma (som blivit inlagd med lunginflammation 😕😕) och sen på kvällen ska jag till Sophie och filmmysa! 

Sen ska det packas, städas och förberedas inför resan på måndag morgon. Helt plötsligt så var dagen som vi längtar efter så länge här - och jag är som vanligt helt oförberedd! Panik!

Kommentera inlägget här :