Tråkväder - städväder

Försöker få ordning här hemma innan semestern börjar. Dels är det skönt att inte behöva ägna en massa tid till städning/tvättning när man hellre vill umgås hela familjen, och dels blir det lättare att packa och packa upp efter resorna när det är ordning - för att inte tala om hur härligt det är att komma hem till ett rent och snyggt hem! 

Första anhalten imorse (och varje dag känns det som) var tvättstugan. Det är fantastiskt skönt att ha en tvättstuga, framför allt eftersom man kan stänga igen dörren och slippa se kaoset, men av någon konstig anledning så verkar det där tvättberget aldrig sina.. Vet inte vad det kan bero på.. 

Nu har vi (ja, tjejerna hjälpte till en stund) städat undan i vardagsrummet och tvättat ett par maskiner. Vikt ihop en massa ren tvätt som bara samlats på hög senaste tiden och rensat bland en massa papper. Dessutom har vi samlat ihop alla tjejernas leksaker som hamnat på nedervåningen i en IKEA-påse, för att lättare kunna bära upp de igen. 

Målet med dagen är att bli klar med nedervåningen, så att den är städad, dammsugen och torkad innan kvällens middagsbesök. 

Kanske har jag lika mycket energi till övervåningen imorgon? När det är sådant här man ägnar dagen åt så är det ju väldigt skönt att vädret är trist och tråkigt, så man slipper ha dåligt samvete för att man häckar inne. Nu är det väldigt lätt att roa kidsen med en film eller liknande när de tröttnar på att hjälpa mig med städningen.

Kommentera inlägget här :